В предаването Цветовете на Пловдив на Радио Фокус днес сме ви подготвили

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив на Радио Фокус днес сме ви подготвили
Коментари Харесай

Исторически сведения за старите и нови пловдивски махали и квартали

В предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус "  днес сме ви подготвили нещо по-различно, нещо, което сигурно ще провокира вашия интерес, тъй като е обвързвано с историята на град Пловдив и неговите махали.

През уикенда в Регионалния исторически музей се организира забавен конгрес - Национална научна конференция на тематика: " В спиралата на времето: хора, хрумвания, пространства и събития ". Тя бе проведена от Регионален исторически музей – Пловдив и Институтът за исторически проучвания при Българска академия на науките.

В конференцията се включиха над 50 откриватели от разнообразни научни и културни организации из цяла България. За форума ще ни опише повече шефът на музея Стоян Иванов.

От конференцията сме ви подбрали типично пловдивска тематика – едно историческо проучване на доктор Видин Сукарев , от РИМ –Пловдив за най-старите пловдивски квартали и обособяването им, за вероятностите, които са се отваряли пред тях през годините. Разказ за трансформациите, които са настъпвали в пловдивските махали, показан въз основа на изборни описи на Пловдив, издадени от общината още от 1898 година. Ще чуете още по какъв начин пораждат кварталите Кършияка и Кючук Париж. 

И този път ще ви помогнем при избора на културни събития, които да посетите в Пловдив до края на седмицата.

Всичко това в предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус ", на периодичност 89.9 MHz, вторник, от 14 до 15 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР